Here are some of my recent landscaping and garden makeover projects with before and after images showing how even the most neglected garden can be turned into the garden of your dreams.
Please click on an image below to view a larger version.


Mr and Mrs M (Midsomer Norton)

This was a brand new house. The customer wanted a more interesting and easy to maintain garden, with lots of plants and herbs and a seating area. This was achieved by providing a decked seating area for entertaining and creating lots of different levels in the garden to add character. We used a variety of different materials for the paths and borders to create texture. The planting plan was a joint operation between ourselves and Mrs M as she had lots of ideas on the type of plants and trees that she wanted. A fantastic transformation!


Mr and Mrs L (Midsomer Norton)

Time had taken itís toll on these fences, so the customer decided to renew the whole perimeter. We used Jacksonís fencing which comes with a 25 year guarantee and completely enhances the new garden. Entertaining on the patio escapes the midday sun, whereas the decked area captures the sun all day and on into the evening. Lighting was fitted into the deck and in the borders to create a tranquil mood and capture the beauty of the plants in the long summer nights. The customer wanted to keep a fairly large lawn for their ever growing family. There is something for all the family in this outdoor space.


Mr and Mrs G (Midsomer Norton)

This was a fairly large garden but totally under utillised. The planting outside of the patio doors was blocking the light into the kitchen and the old greenhouse at the bottom of the garden was a danger for the young children in the family. The customer wanted a whole new perimeter fence, a play area for the children, a large area for entertaining and some modern planting.. We designed a play area with 3 platforms. The first platform is accessed by a rope ladder, with steering wheels at the top and a bench for the children to sit and drive. A bridge leads on to a pirate platform with telescope. A wobbly bridge then leads to the platform with a pulley system for pulling up sand in a bucket from the sand pit below and tipping into a downpipe, back into the sandpit. A wavy slide leads them down to the ground. There are 3 areas underneath the platforms. The first is a shop with shelves and a counter. The second is a small hideaway castle den and the third is a sand pit. There is also a small stage area for the children to perform. With the children well catered for, we took out the plants that were blocking light into the house and built a slightly raised large deck area, incorporating an undercover barbeque for those summer barbies in the rain! The raised sleeper beds, save the plants from stray footballs.


Mr and Mrs B (Midsomer Norton)

This brand new house had an uneven and uninspiring garden. The customer wanted lots of areas for planting to cover the walls and an area to store the wheelie bins out of sight. They wanted to plant the garden up themselves as they felt they wanted to put their stamp on it. The different textures, colours and shapes in this small garden make the area look much bigger and the planting injects depth and colour.


Mr M (Shipham)

The customer was happy with the structure that was already in the garden, but it needed upgrading and extending slightly for when the family come to visit. We used Jacksonís decking, so it is guaranteed for 25 years. We also re-directed the downpipe to make it less visible. A large impact for relatively little work.


Mr and Mrs F (Midsomer Norton)

The customer was tired of the tarmac and wanted to add some wow factor to their home. These paviers bring the house to life again and certainly give it the wow they were looking for. And yes the drains are still there, look closely.


Mr and Mrs T (Radstock)

This steep bank detracted from the beauty of the house. We devised a planting plan with the customer to give all year round colour to the front of the house. It is totally transformed with the clever use of the right plants.


Mr and Mrs D (Bristol)

This was quite a specific brief. The customer wanted a large deck raised right up to the door sill. It had to incorporate some protection from the sun and give some privacy from the neighbouring gardens. They also wanted extra wide steps leading down onto the garden. This was to enable their disabled son to come out into the garden by himself, which he did for the first time, a week after the deck was finished.


Mr and Mrs G (Radstock)

The brief was to create a useable dining area for entertaining and a flat area for their daughterís trampoline. The garden was very uneven, so we leveled the area at the back of the garden by the trees as this was a lovely backdrop. We partitioned the deck into two separate areas, one for dining and the other for the trampoline. It has transformed a large uneven garden into a practical outdoor living space.


Mr and Mrs C (Midsomer Norton)

This was another impractical garden on a steep slope. The customers wanted a chilling out area for the adults and a lawn area and a sandpit for the children. We created a deck and a tiered planting area, incorporating a sandpit. The clean lines and contemporary feel of the sleepers, blended well with this modern house. The use of colour in the planting will give the garden a softer but striking look.


Mr and Mrs V (Paulton)

The customers loved the look of their garden so didnít want it re-designed but felt it was looking tired. By renewing the patio, the sleepers and the gravel, the garden came alive again. The deck was an additional area to sit and enjoy the evening sun and beautiful view from the garden. The customers couldnít wait to spend time in their garden so wanted to do their own planting.


LMG Outdoor Living, 25 Pinewood Road, Midsomer Norton, Radstock, BA3 2RQ

Tel: 01761415742 | Mobile: 07729719345 | Email: lee@lmgoutdoorliving.co.uk